Četvrtak, 24. Oktobar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

WhatsApp uvodi pet novih funkcija

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za chatovanje na svijetu, uskoro će predstaviti novo ažuriranje, koje bi trebalo da donese pet novih funkcija.

1. Dark Mode

Dark mode o kojem se priča već mjesecima (koliko ga i konkurentske aplikacije imaju), nešto je što priželjkuju korisnici širom svijeta. Business Today piše da ćemo ga konačno i dobiti u novom ažuriranju.

2. Sakrivanje statusa

Korisnici Androida dobit će opciju da sakriju statuse određenih ljudi sa svoje liste kontakata. “Hide” dugme pojaviće se uskoro, a korisnici će moći i da vrate statuse kada se “užele” kontakata koje su prethodno “ušutkali” na neko vrijeme.

3. Zaključavanje otiskom prsta

WhatsApp već neko vrijeme radi na opciji koja bi razne eksterne aplikacije za zaključavanje učinila suvišnim. Novi mehanizam zaštite svog naloga predstavit će novu dimenziju bezbjednosti korištenja najpopularnije aplikacije.

Korisnici će, prenosi Business Today, morati svaki put da otiskom prsta otključaju WhatsApp, kada žele da ga pokrenu. “Šuška” se i o otključavanju prepoznavanjem lica za Android korisnike.

4. Dijeljenje statusa

WhatsApp će omogućiti korisnicima da svoj status sa te aplikacije podijele na svojim nalozima na društvenim mrežama. Vaš status uskoro ćete moći da objavite i na svom Facebook i Instagram nalogu, ali i Gmail i Google Photos servisima. Naravno, dijeljenje neće biti automatsko, već ćete birati koji želite gde da postavite.

5. Top lista ljudi

Aplikacija će dobiti i automatizovano rangiranje kontakata, pa ćete tako svoje omiljene “partnere” za chat uvijek vidjeti na vrhu liste. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,