Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Virtuelni kućni ljubimac iz ‘90-ih stiže na pametne telefone (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nekada veoma popularna igra, virtuelni kućni ljubimac – Tamagoči vraća se u novom ruhu. Kompanija Bandai Namco priprema novu verziju ove igračka iz ‘90-ih, samo prilagođenu današnjem vremenu.

Tamagoči ovog puta dolazi kao aplikacija za pametne telefone. Igra stiže 2018. godine, zvaće se “Tamagotchi Forever” i biće besplatna za Android i iOS operativne sisteme.

Zanimljivo je i da će imati AR elemente (prikaz proširene stvarnosti), zbog čega djelimično ličiti na igru “Pokemon Go”, navodi Daily Mail.

U promo videu koji najavljuje igru, igrači se zabavljaju sa virtualnim kućnim ljubimcem koristeći kameru svog telefona, zbog čega izgleda kao da je Tamagotči stvarno u sobi sa njima i da pozira na fotografijama.

Kao i ranije, igrači će morati da hrane Tamagočija i da čiste za njim, da bi bio srećan i zadovoljan. Ljubimac će rasti i razvijati se u zavisnosti od toga koliko dobro se igrači o njemu brinu.

Igra će sadržati u virtuelni grad u kome će živjeti drugi likovi sa kojima možete da postanete prijatelji.

Igra će sljedeće godine prvo postati dostupna u SAD. Svi zainteresovani, međutim, već mogu da se registruju na sajtu prozvođača, ukoliko žele da postanu inspiracija za nekoga od likova.

Kompanija Bandai je, na 20. godišnjicu Tamagočija, prošlog mjeseca objavila da će ponovno početi i sa proizvodnjom Tamagotči igračke, sam u nešto drugačijem obliku. Igračka će imati šest različitih vrsta dizajna, a svaki igrač će dobiti po šest ljubimaca. (b92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,