Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Već počeo razvoj 6G mreže, a 5G još nije ni stigao do nas

Preuzmite sliku

Popularno

Novi iPhone koji podržava 5G bi trebalo da se pojavi do kraja oktobra, ali izvršni direktor kompanije AT&T smatra da Apple ne bi trebalo da bude previše optimističan oko uspeha na tržištu.

Apple je već objavio da je od dobavljača naručio 75 miliona 5G iPhone uređaja, koje planira da isporuči širom sveta. Međutim, rukovodilac AT&T-a je rekao da će samo neki ljudi biti spremni da plate za brzinu sličnu kućnom broadband internetu, ali da će većina biti zadovoljna korišćenjem 4G tehnologije.

Dodao je i da dugo najavljivani 5G telefoni neće proći nezapaženo, ali da će potrošači, suočeni sa ekonomijom oštećenom zbog pandemije, odlučiti da uštede novac.

5G tehnologija je reklamirana kao budućnost interneta zbog mnogo veće brzine koja bi mogla da „otključa” napredne tehnologije kao što su samovozeći automobili i pametni uređaji.

Ipak, početne reakcije tržišta nisu baš sjajne, budući da veliki deo tih naprednih tehnologija ili nije razvijen, ili je koristan samo za velike biznise, piše CNBC.

U međuvremenu, AT&T je objavio da njihovi inženjeri već rade na 6G tehnologiji, ali i da da će bežični internet uvek biti u zaostatku u odnosu na optičke kablove sprovedene direktno do kuće. (startit.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: