Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uz pomoć ovih trikova dovest ćete e-poštu u red

Želite li držati svoj digitalni poštanski sandučić urednim mape za e-mail jedan su od najvažnijih alata koje ćete trebati. Bez njih ćete se brzo naći suočeni s neredom. Evo pregleda nekoliko praktičnih trikova.

Obavezno riješi

Često zaboravljate nešto obaviti, sastanke na kojima trebate biti, e-mailove na koje morate odgovoriti i tome slično? Nemojte dozvoliti da vam važne stvari ostanu zatrpane u digitalnom sandučiću pod hrpom nevažnih. Zato napravite mapu koju ćete nazvati “Obavezno riješi” (ili kako vam se već više sviđa), u nju preselite sve što ne smijete zaboraviti i prvo se bacite na rješavanje tih zadaća. Tek kad ih sve počistite počnite se baviti drugima.

Tematske mape

Vaš digitalni poštanski sandučić vjerovatno sadrži puno raznog sadržaja i dokumenata koji su vam važni zbog različitih razloga. Možete ih pokušati pronaći pretraživačem, ali to nije uvijek najbolje ili najbrže rješenje. Napravite mapu kojoj ćete dati odgovarajući naziv (recimo, “Recepti” ili “Potvrde”) i u nju stavljajte sve što želite kasnije brzo ponovo pronaći, a da ima veze s nazivom.

Rokovi

Ako tematske mape ne odgovaraju vašim potrebama, pokušajte ovaj trik: napravite u e-mailu mape s rokovima. Recimo, mapu “Danas” za hitne zadaće, “Ove sedmice” za e-poštu na koju treba odgovoriti hitno ali ne i odmah i “Ovaj mjesec” za onu koja može malo pričekati, piše tportal.hr. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: