Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Utikač rješava najčešći problem sa Wi-Fi signalom

Dešava se naime da internet padne, uspori, Wi-Fi ruter “zaštopa“ i vi ostajete bez interneta. A ako nabavite MultiNet pametni prekidač sa kontrolom Wi-Fi rutera više nećete morati sami da ga resetujete kad do opisanih problema dođe – pametni utikač će to uraditi umjesto vas.

Na njegovo napajanje se priključe ostali uređaji, među njima i Wi-Fi ruter, sa kojim „Reset Plug“, kako se ovaj uređaj zove, konstantno održava vezu i provjerava da li je sve u redu sa internetom. Kad veza nestane „Reset Plug“ isključuje ruter, zatim ga uključuje ga i provjerava da li se internet vratio. Ako nije „Reset Plug“ ponavlja proces isključivanja i uključivanja dok se internet ne vrati.

Uređaj na sebi ima LED lampice u različitim bojama pomoću kojih jasno označava da je internet veza u prekidu ili se vratila. „Reset Plug“ je odličan dodatak za uređaje kojima je veza s netom neophodna sve vrijeme, recimo za sigurnosnu kameru, pametne termostate, požarne alarme, alarmne sisteme  i slično, čiji rad će uz ovaj dodatak biti sigurniji i pouzdaniji.

Sve ovo „Reset Plug“ nudi se po ceni od oko 60 dolara (oko 90 KM), pa ko ga želi – OVDJE može da se raspita o naručivanju i dodacima za njegovu upotrebu (kablovi, dodatne utičnice, adapter za Evropu). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,