Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Twitter će ugasiti vaš račun ukoliko promijenite ime u Elon Musk

Twitter je uveo novu metodu za borbu protiv skamera ili prevaranata tako da gasi sve neverifikovane račune korisnika koji promijene svoje display ime u Elon Musk.

Dakle, ukoliko imate neverifikovan profil koji nije povezan s vašim telefonskim brojem, promjena vašeg imena u ime direktora SpaceX-a i Tesle automatski bi rezultirala zabranom korištenja profila.

Twitter u ovom slučaju korisnike pita da urade CAPTCHA test te da ostave svoj broj telefona kako bi ponovo pristupili društvenoj mreži.

“Kao dio naših napora u borbi sa zlonamjernim aktivnostima na našoj platformi, testiramo nove mjere kako bismo se riješili računa koji koriste pojmove koji su obično povezani s neželjenim kampanjama”, kazao je glasnogovornik Twittera za Verge.

  • Čini se kako je Twitter zatrpan botovima koji imitiraju Muskov profil, koji je inače vrlo aktivan. Ukoliko potvrdite da je Elon Musk zaista vaše ime, Twitter će vam dozvoliti da ga zadržite na svom profilu.

    Podsjećamo, Twitter je početkom ovog mjeseca izvijestio kako briše milion računa dnevno kako bi očistio mrežu od botova i lažnih vijesti. Ova mreža navodno ima skoro pet posto neželjenih računa, a više od devet posto računa su botovi od kojih brojni služe za zloupotrebljavanje mreže u razne svrhe. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,