Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Točak koji svaki bicikl pretvori u električni (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ako razmišljate da stari bicikl zamijenite za električni, to možete uraditi i na nešto drugačiji način. Koristeći samo ključ, svako može da od svog bicikla napravi električni. Dovoljno je da se prednji točak standardnog bicikla zamijjeni za “EvoWheel”, a sve to je moguće za samo 30 sekundi.

Inovativni točak dolazi u tri modela (za gradsku vožnju ili duža putovanja) i više različitih dimenzija koje odgovaraju na 95% modela bicikala. Omogućiće vam da pređete i do 90 kilometara brzinom do 32 kilometra na sat, i da pri tom kontrolišete vašu vožnju pomoću aplikacije.

“EvoWheel” nudi pet režima vožnje kako bi se prilagodio trenutnim zahtjevima vozača. Tako, na primjer, ako žurite i ne želite da dođete mokri i zadihani na posao, idealno rješenje je režim u kojem električni točak konstantno obezbjeđuje 60% snage potrebne za vožnju.

 • Za optimalno uživanje u vožnji, “EvoWheel” može da asistira sa manje snage na početku vožnje i pojačava je kako vrijeme odmiče. Režim za vježbanje je kreiran tako da naizmjenično pruža u toku vožnje period za zagrijavanje, vježbanje, a zatim i period za oporavak.

  Manuelni mod prepušta odluku o snazi vozaču, dok sjajan mod za uspinjanje omogućava da unesete u aplikaciju nagib brda na koje se penjete kao i potrebnu snagu, a gdje god je nagib brda manji od unijetog, točak pruži manje snage i time čuva energiju i produžava domet.

  Sva podešavanja moguća su putem telefona ili displeja koji se postavi na guvernalu.

  Kampanja za finansiranje ovog sjajnog projekta pokrenuta je na siteu Indiegogo. (kucastil.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,