Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tehnička kompanija traži lica koja bi stavili na svoje robote: Odabrani će dobiti 130 hiljada dolara

Preuzmite sliku

Svakog dana briljantni ljudi mijenjaju svijet na koji god način znaju ili barem poduzimaju potrebne korake da to učine. Jedna za sada neimenovana kompanija koja proizvodi robote u središtu je pažnje zbog revolucionarnog projekta koji će promijeniti živote hiljada starijih ljudi

Ova bezimena kompanija traži ljude koji bi im pomogli da ostvare tu ideju.

 • Za ljude s prirodno ljubaznim i toplim licima, koji bi također htjeli zaraditi, imamo dobre vijesti! Ta misteriozna tkompanija traži muškarce i žene koji bi, doslovno, mogli biti lice robota. To znači da bi se ta lica mogla reproducirati na potencijalno hiljadama robota. Bilo bi to kao da ima hiljadu blizanaca po cijelom svijetu.

 • Biste li prodali svoje lice robotu?

  Dizajneru ovog robota jasno je da vidjeti svoje lice na hiljadama robota sigurno nije ugodan osjećaj. Zato se složio da vam plati 130 hiljada dolara za prava vašeg lica, naravno ako je dovoljno prijateljsko. Svako može sudjelovati i poslati fotografiju svog lica na ovu adresu: face@geomiq.com.

  Ako želite više informacija o tome koja će svrha biti tih robota, ne brinite, oni ne grade vojsku koja izgleda poput vas. Namjena robota bit će da djeluju kao virtuelni prijatelj starijim osobama. Prema riječima dizajnera, ovaj je projekat u izradi već pet godina i ima dosta ozbiljne podrške investitora.

  Dizajner je također rekao da će kandidati koji prođu do sljedeće faze dobiti sve pojedinosti o projektu, a oni koji ne budu prihvaćeni neće biti kontaktirani. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,