Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stiže Huaweijev sklopivi telefon

Preuzmite sliku

Huawei će pokušati da pobijedi Samsung u ratu sklopivim telefonima sa dizajnom koji ima veći, 8-inčni ekran kada se uređaj otvori, za razliku od 7-inčnog koji je najavio najveći proizvođač telefona u svijetu.

Baš kao što se i ranije govorilo, sam savitljivi ekran biće obezbijeđen od strane BOE-a, istih ljudi koji su napravili zakrivljeni OLED panel za Mate 20 Pro.

Huawei je već dostavio uređaj korejskim operaterima, prenose lokalni mediji, a insajder je komentarisao da to nije prototip ili dokaz konceptnog uređaja: “Ne možemo otkriti tačan dizajn, specifikacije, obrasce korišćenja itd, ali je kompletniji nego što se očekivalo.”

Zašto je Koreja prva? Pa, Huawei planira da pokrene svoj prvi sklopivi telefon kao uređaj sa brzinama interneta 5G mrežama, a samo će Koreja imati široku 5G mrežu u prvoj polovini 2019. godine, kada, kako se kaže, Huawei bude objavio svoj sklopivi telefon. Kompanija će najverovatnije objaviti uređaj na sajmu MWC u februaru, a potom ga pustiti u prodaju u periodu od aprila do juna, nakon obimnog testiranja na 5G mreži.

Nema ni riječi o cenama, ali dimenzije ekrana su 5 inča za spoljni ekran kada je telefon u preklopljenom stanju, i 8 inča kada je unutrašnji ekran otvoren. Ove dijagonale su veće od Samsung-ovih 4,6 “i 7,3”, i zato je dobro imati zdravu konkurenciju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: