Ponedjeljak, 6. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

667

OPORAVLJENI

44

UMRLI

26
Preuzmite sliku

Skype na ovim uređajima više neće raditi

Prije nekoliko sedmica Microsoft je objavio da od oktobra ove godine Skype više neće raditi na Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 kao i nekim drugim starijim verzijama operativnih sistema konkurentskih kompanija.

Kako kažu, u narednom periodu će se fokusirati na novije verzije operativnih sistema koje koristi veliki broj korisnika. Što se operativnih sistema ove kompanije tiče, od mobilnih verzija biće podržana samo Windows 10 Mobile platforma.

Kao što je već napisano, od oktobra Skype neće biti podržan na pomenutim platformama, ali to ne znači da će u tom periodu aplikacija prestati da radi. Skype će raditi na ovim uređajima sve do početka naredne godine. Skype podrška za Windows RT uređaje će takođe biti ukinuta od oktobra, ali, kao i kod mobilnih platformi, aplikacija će raditi do početka 2017. godine. Doduše, određena ograničenja će postojati, piše Neowin. Microsoft nije precizirao o kakvim ograničenjima je riječ. Sve u svemu, korisnici bi postepeno trebalo da pređu na nove verzije operativnih sistema ukoliko žele da i dalje koriste ovu popularnu aplikaciju sa svim novim dodacima i opcijama. (mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje