Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samsungov najnoviji patent opisuje telefon bez ikakvih okvira

Preuzmite sliku

Jedan od Samsungovih budućih telefona bi mogao imati displej koji je u potpunosti bez okvira oko ekrana. Stranice telefona bi se koristile kao dodatni displeji sa kontrolama dodira, a ovo je Samsung već predstavio preko Galaxy Edge premijum modela.

Fotografije iz patenta za pomenuti uređaj su nedavno primijećene na WIPO (World Intellectual Property Organization) listingu, a donosi nam ih sajt LetsGoDigital.

Dokumentacija opisuje da je displej telefona fleksibilan, ali nema detalja o stranicama uređaja sem onoga što se vidi na skicama. Ono što patent sugeriše, jeste da će mikrofon, prednja kamera i senzori biti smješteni ispod displeja.

Također, izgleda da telefon nema ni priključak za slušalice ni USB Type-C port, što znači da će se puniti samo bežično. Naravno, kako se radi samo o patentu, neke od ovih komponenti su možda uklonjene namjerno jer nisu bitne u ovom slučaju.

Samsungov patent otkriva i da displej telefona može da ima različite formate, uljučujući pravougaonik i poligon. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: