Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samsung priprema nešto potpuno novo u svijetu pametnih telefona?

Preuzmite sliku

Jedan ekran, dva… Tri? Upravo o tome razmišljaju u Samsungu.

Samsung je svojim fleksibilnim telefonima pokazao u kojem bi se smjeru dizajn pametnih telefona mogao kretati u budućnosti. Nakon “dječjih bolesti” s prvim Galaxy Foldom, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju svoje korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje.

Upravo bi to poboljšanje uskoro moglo ugledati svjetlo dana. Prema dokumentaciji do koje je došla ekipa iz LetsGoDigital, u Samsungu razmišljaju o potpuno novom obliku fleksibilnog telefona.

Novi fleksibilni telefon ekran presavijao bi se na tri dijela, a poseban dodatak bila bi izvlačna tipkovnica koja bi trebala olakšati ozbiljniji rad na uređaju.

Prema podacima koje je Samsung predao korejskom Uredu za intelektualno vlasništvo, radi se o uređaju koji se preklapa na dva mjesta. Izvlačna tipkovnica “skriva” se unutar jednog dijela ekrana i može se izvući prema potrebi. Dio ekrana uvijek bi bio dostupan korisniku, a moglo bi ga se koristiti u različitim položajima (poput “šatora”, tableta ili pak svojevrsnog laptopa).

Iako nema nikakvih tehničkih podataka, čini se kako su u Samsungu zamislili da cijeli uređaj, kad se složi, ne zauzima puno više prostora od aktuelnog Z Fold 2.

Šta će se tačno skrivati ispod “origami” površine, ne možemo ni nagađati jer zasad nije poznato kad bi takav uređaj mogao doći na tržište. (Zimo.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,