Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samsung predstavlja novi tip kartonskih TV kutija: Mogu se upotrijebiti i kao kuća za mačke, stolić ili mini polica

Preuzmite sliku

Možete li razmišljati izvan okvira? Samsung vas poziva da razmišljate izvan kartonske kutije jer otkriva eko-ambalažu za svoju TV liniju. Kutije sadrže tačku matrice na njihovoj površini koju možete pratiti i napraviti nešto posve novo, piše Bored Panda.

Uz malo truda, možete pripremiti mini policu, zabavni štand, stolić za kafu, pa čak i mačji dvorac za svoju mačku princezu. Obično elektroničke kompanije koriste debele valovite kartonske kutije kako bi zaštitile predmete unutra dok otpremaju. Ali prema Dezeenu ove kutije često završe kao otpad, jer ih je teško reciklirati u prosječnom domu, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Samsungov koncept ekološke ambalaže osmišljen je da kreativno iskoristi kutije slijedeći uzorke matrice na vrhu. Kutije dolaze s luksuznim televizorima poput “The Serif”, “Sero” i “The Frame”.

  Svaki se lako može pretvoriti u namještaj, kućanske predmete i praktične predmete.

 • Prema Kangwook Chunu, izvršnom potpredsjedniku i šefu tima za strategiju proizvoda u Samsung Electronics, ovo je način povezivanja sa potrošačima koji žele živjeti na održiviji način.

 • „Potrošači imaju veću vjerovatnost da kupuju od branda koji dijeli slične temelje i vrijednosti kao i oni, a s našim eko-ambalažom vjerujemo da možemo našim kupcima pružiti novo iskustvo koje okoliš smatra važnim načinom izražavanja “, rekao je Kangwook. Samsung je na kutiji ispisao upute za dizajn namještaja, a više dizajna možete pronaći putem QR koda. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,