Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Samsung ima novi, preludi, inovativni proizvod koji može spasiti živote i imovinu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Samsungova podružnica Cheil Worldwide pokrenula je još u septembru kampanju za novi proizvod, a nakon prvih 100.000 primjeraka, sada će poduplati njegovu proizvodnju.

Proizvod je nazvan Firevase, prigodno jer se radi o vazi za cvijeće koja je dizajnirana za gašenje požara, prenio je portal Futurism.

Kada je bacite u požar poput granate, raspršit će kemikaliju koja će suzbiti kisik i ugasiti vatru.

Chiel je prvo proizveo 100.000 Firevase-a, koje je kompanija Samsung Fire & Marine Insurance distribuirale po Južnoj Koreji. Sada se su udružili kako bi proizveli dodatnih 200.000 višenamjenskih vaza koje mogu spasiti živote.

Na prvi pogled, Firevase ne izgleda mnogo drugačije od bilo koje druge vaze, ali zapravo sadrži dvije komore.

Unutrašnja komora služi standardnoj namjeni vaze – tu ćete staviti cvijeće i vodu.

Vanjska komora je, međutim, ispunjena kalijevim karbonatom, hemikalijom koja djeluje kao sredstvo za suzbijanje kisika.

Uspjeh raširene protupožarne kampanje

Naravno, standardni aparat za gašenje požara mogao bi poslužiti toj istoj svrsi, ali prema istraživanjima kompanije Samsung Fire & Marine Insurance, 58 posto domaćinstava u Južnoj Koreji nije imalo niti jedan uređaj 2017. godine.

“Čak i ako ga ljudi imaju, obično se ne brinu o njemu. Čuvaju ga na teško dostupnim mjestima ili potpuno zaborave na njega”, navela je kompanija za portal Dezeen.

U Južnoj Koreji se svake godine dogodi više od 10.000 kućnih požara.

Od septembra do decembra 2018. godine, osiguravajuće društvo distribuiralo je preko 100.000 Firevasesa u domove u Južnoj Koreji. Video reklama kampanje distribuirana je na internetu i u kinima, a printani oglas je objavljen u 46 različitih novina i časopisa.

Kao rezultat kampanje, Samsung Fire & Marine osiguranje su naveli kako je 81 posto ispitanika potvrdilo da su sada svjesniji važnosti postojanja aparata za gašenje požara kod kuće.

Osim toga, broj domova opremljenih aparatom za gašenje požara povećao se za 8 posto u cijeloj zemlji.

Zahvaljujući pozitivnom odgovoru na kampanju, kompanija Samsung Fire & Marine Insurance odlučilia je proizvesti i distribuirati još 200.000 Firevases, više nego dvostruko od prvobitnog plana i isporuke. (Poslovni.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje