Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samsung Galaxy S5 stiže sa kućištem od aluminijuma

samsung-s5
Preuzmite sliku

Iako smo još skoro pa čitavu godinu dana daleko od dolaska Samsung Galaxy S5 telefona na tržište i praktično tek što se S4 pojavio u prodaji, već sada se pojavljuju glasine o tome kako će izgledati S5.

samsung-s5

Galaxy S4 je prodat u preko 40 miliona primjeraka za manje od mjesec dana nakon puštanja u prodaju tako da niko ne može osporiti da Samsung i ove godine ima hit telefon, ali mu definitivno većina zamjera materijale od kojih je napravljen (plastika) i dizajn (izgleda skoro pa identično kao prošlogodišni model, S3) dok je konkurencija (HTC One i Sony Xperia Z) upotrijebila premium materijale poput aluminijuma i stakla.

Za iduću godinu, Samsung nam sprema nešto što naziva Dizajn 3.0, dok se o tome ništa ne zna što se tiče samog izgleda, glasine kažu da će za izradu Galaxy S5 biti upotrebljen aluminijum. Naravno, očekuje se i unibody (iz jednog bloka aluminijuma) dizajn koji je trenutno popularan od proizvođača premium pametnih telefona (Apple, HTC) ali to znači da Galaxy S5 neće moći isticati zamjenjivu bateriju kao jednu od svojih prednosti. (Balkanandroid)

A šta konkretno znači Dizajn 3.0 po pitanju izgleda, ostaje da sačekamo i vidimo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: