Petak, 19. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Revolucija: Samsung spremio telefon sa savitljivim ekranom!

Samsung je na Developer Conference večeras predstavio bukvalno sveti gral mobilne tehnologije. To je telefon sa savitljivim ekranom koji se krije u unutrašnjosti uređaja.

Odnosno telefon sa dva ekrana. Prvi je standardni ekran koji se nalazi na prednjoj stranici uređaja. Drugi ekran je savitljiv i ima duplo veću dijagonalu. Do njega dolazite kada otvorite uređaj. Samsung je čak i prikazao potpuno funkcionalni uređaj, doduše u zaštitnom kućištu i uz zamrečeno osvijetljenje kako se ne bi otkrili svi detalji.

Ipak, suština je jasna – uspjeli su da naprave telefon-tablet koji smo do sada viđali samo u SF filmovima. To je omogućeno revolucionarnom tehnologijom proizvodnje ekrana koji može da se “prelomi” na polovini.

Otkriveno je i da će telefon imati unapređeni multitasking i intuitivni operativni sistem koji omogućava da se lako prebacujete u radu sa jednog na drugi ekran. Proizvodnja kreće već za par mjeseci tako da očekujemo za sada neimenovani uređaj, ili čak više njih, tokom 2019. godine u prodaji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,