Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Realme potvrdio specifikacije Coca-Cola telefona

Preuzmite sliku

Colaphone donosi Snapdragon 695, kameru od 108 MP, bateriji od 5.000 mAh i IPS LCD ekran od 6,72 inča.

Nakon glasina, a zatim i potvrde da je Coca-Cola telefon stvaran, potpredsjednik kompanije realme je sada potvrdio specifikacije prenosivog uređaja koji je rezultat nesvakidašnje saradnje.

Naime, putem svog Twitter profila, Madhav Sheth je objavio svoju fotografiju, na kojoj se u prvom planu može videti realme 10 Pro, sa odrazom Coca-Cola limenke na poleđini telefona. Ovom objavom su riješene sve dileme oko specifikacija Colaphone-a, kako mnogi nazivaju novi uređaj.

Na osnovu onoga što smo već imali priliku da vidimo o realme 10 Pro uređaju, Colaphone donosi ravan IPS LCD ekran, Full HD+ rezolucije, dijagonale od 6,72 inča, koj se osvježava brzinom od 120 Hz i može da dosegne maksimalnu osvjetljenost od 600 nita.

Nažalost, ukoliko je neko očekivao najnoviji flagship Qualcomm čipset, ostaće razočaran, jer se ispod haube nalazi Snapdragon 695, koji je svakako više nego dovoljan za svakodnevne zadatke, ali ne i za gejming pri najvišim detaljima.

Na poleđini, uređaja nalaziće se samo jedna “funkcionalna” kamera, odnosno ISOCELL HM6 senzor od 108 MP, dok drugi senzor služi samo za procjenu dubine pri fotografisanju u portret režimu.

Baterija unutar Colaphone pametnog telefona biće kapaciteta 5.000 mAh, a uređaj će moći da se napuni do 50% za 29 minuta zahvaljujući podršci za brzo punjenje od 33 W. Takođe, ne očekuje se da će biti skuplji od Realme 10 Pro modela, pa možemo da očekujemo istu cijenu od 319 dolara.

Nije jasno koliko će korisnički interfejs biti izmjenjen, odnosno da li će posjedovati tapete, teme ili zvukove inspirisane Coca-Cola motivima, ali ono što je sigurno jeste da će pokretati realme UI 4.0, zasnovan na Android 13 operativnom sistemu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,