Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Projekat tabla: IMTEC održao edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme

Preuzmite sliku

Popularno

U sklopu Projekta opšteg obrazovanja (TABLA) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija Save the Children, kompanija IMTEC je izvršila edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme (Smart ekrana) koju su škole dobile u sklopu navedenog projekta.

Edukacija u trajanju od oko dva sata je realizovana za preko 400 nastavnika iz škola širom Bosne i Hercegovine. Fokus edukacije je bio pokazati praktične alate za kreiranje lekcija prilagođenih korištenju na interaktivnim ekranima.

IMTEC d.o.o. je domaća kompanija koja svoja rješenja za digitalizaciju obrazovanja nudi dugi niz godina. U proteklim godinama isporučili smo preko 500 rješenja za interaktivnu nastavu. Od prvih interaktivnih tabli sa projektorima, do ekrana na dodir sa ugrađenim operativnim sistemom radili smo instalacije i edukacije za korištenje navedene opreme. Stojimo nastavnom osoblju na raspolaganju kako bi na što bolji način iskoristili sve mogućnosti koje nudi interaktivna oprema“, istakao je Jasmin Popaja, direktor prodaje u kompaniji Imtec koji je ujedno bio i predavač na ovim edukacijama.

  • Projekat opšteg obrazovanja (TABLA), prepoznaje navedene potrebe i djeluje u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja, te nudi okvir i podršku obrazovnim institucijama radi uvođenja promjena i unapređenja u obrazovnoj praksi.

    Više o održanoj edukaciji i projektu TABLA možete saznati OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,