Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen supertanki, savitljivi i “samoljepljivi” televizor (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Najnovije čudo tehnike koje stiže iz kompanije LG je supertanki, savitljivi televizor. Ovaj „poster“ debeo je manje od milimetra, dijagonala mu je 55 inča, a težak je tek dva kilograma! Na zid se montira gotovo kao magnet koji ste donijeli sa odmora.

 • super-tanki-televizor-lg2
 • Ne tako davno, uz TV aparat bilo je neophodno kupiti stabilnu policu koja bi mogla da izdrži masivno „čudo“ postavljeno na brižljivo odabrano mjesto u dnevnoj sobi. Sve to pomjeriti kasnije bilo je moguće, ali uz višemjesečne pripreme.

  U posljednje vrijeme, čini se da televizori postaju tanji iz godine u godinu, a bogami i sve veći, piše portal sciencedump.com. Taman kada pomislite da ste kupili najtanji mogući flatscreen, proizvođači izbace na tržište model koji je od vašeg tanji, bolji, ljepši, veći…tako je jedna od dominantnih kompanija na ovom polju, čuveni LG predstavio nedavno toliko tanak model da ga veoma lako možete zalijepiti na zid poput magneta koji ste donijeli sa odmora.

  Ovaj „poster“ debeo je manje od milimetra, dijagonala mu je 55 inča, a opremljen je organskim diodama. Korejski proizvođač tehnike posebno je ponosan na činjenicu da je tako veliki televizor težak tek dva kilograma.

  Iako zvuči nevjerovatno, konstruktorima je nekako pošlo za rukom da smjeste sve u tako tanku „kutiju“ TV aparata. Uz ovog „mršavca“ ide i magnetna prostirka koja se najprije postavi na zid, a zatim se televizor samo zalijepi za nju. Ukoliko vam se ne sviđa položaj, samo odlijepite sve i prikačite na drugi zid. Jedina mana supertankog televizora mogla bi da bude cijena od 9.000 dolara. (rts)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,