Srijeda, 19. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Objava mladića ludog za pilećim medaljonima novi je rekord na Twitteru

Popularno

Objava Carter Wilkerson skupila je nevjerovatnih 3.5 miliona “retweetova”, čije je nadmašena čuvena fotografija Ellen DeGeneres s dodjele Oscara.

Carter Wilkerson, sve do jučer potpuno nepoznati mladić iz Rena u Nevadi, upravo je ispisao novu stranicu u historiji Twittera zahvaljujući svojoj ljubavi prema pilećim medaljonima lanca restorana Wendy’s.
Naime, njegov “tweet” objavljen 5. aprila, “retweetan” je u međuvremenu nevjerovatnih 3.5 miliona puta, što pojednostavljenim rječnikom znači da je njegovu objavu na toj društvenoj mreži prenio toliki broj korisnika.

Wilkerson je time nadmašio čuvenu fotografiju Ellen DeGeneres s dodjele Oscara (3.4 miliona), a do tog je rekorda stigao kroz šalu, tog aprilkskog dana potpuno nesvjestan što će uslijediti.

Ukratko, Wilkerson je prije tridesetak dana upitao predstavnike restorana koliko “retweetova” mora skupiti da bi se dokopao besplatne godišnje zalihe pilećih medaljona, na što je mu je odgovoreno da će biti nagrađen ukoliko objava dostigne 18 miliona “prenošenja”.

Suočen s gotovo nemogućom misijom, Wilkerson je zamolio za pomoć gigante poput Microsofta, Googlea i Amazona, koji su se redom odazvali i pomogli mu u kampanji.

Mladić je tako zahvaljujući i njima stigao do spomenute brojke od 3.5 miliona , sasvim dovoljne da Wendy’s odustane od prvobitne ideje i svejedno ga nagradi godišnjom zalihom zbog goleme reklame koju je napravio tom restoranu.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,