Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi slučaj zapaljenog iPhone uređaja

Preuzmite sliku

Još jedan slučaj samozapaljenja telefona u džepu korisnika dolazi iz američke savezne države Ohio.

Jedan je korisnik iPhonea XS Max, identificiran kao Josh Hillard, prijavio kako mu se samo tri sedmice star telefon zapalio u džepu hlača. Incident se dogodio 12. ovog mjeseca dok je Hillard bio na pauzi za ručak.

Telefon mu je bio u zadnjem džepu kada je osjetio čudan miris, vidio zeleno-žuti dim, te osjetio veliku količinu topline. Skinuo je odjeću sa sebe zajedno s telefonom, a požar na uređaju ugašen je vatrogasnim aparatom. Hlače su uništene, iPhone takođe, a korisnik je zaradio manje opekotine.

Ne bi ovo bilo ništa neobično – veliki telefoni u zadnjem džepu obično su pod pritiskom, mogu se lagano saviti i dovesti do kratkog spoja u bateriji – ali Hillard je najavio kako će tužiti Apple. Nije, naime, nimalo zadovoljan tim kako je kompanija reagovala na njegovu prijavu slučaja.

Ni u obližnoj prodavnici, niti putem linije za podršku korisnicima reakcija Appleovih zaposlenih nije bila ni brza niti efikasna. Poručio je kako tužbom planira od kompanije tražiti ne samo novi iPhone nego i nadoknadu štete za uništenu odjeću i pretrpljene povrede. (Balkan Android)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,