Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi iPhone 8 se uopšte neće tako zvati?

Preuzmite sliku

Popularno

Čini se izvjesnim kako će za koju sedmicu Apple će predstaviti iPhone 8, 7S i 7S Plus. No, hoće li se svi tako i zvati? To, izgleda, baš i nije tako sigurno.

Pojavile su se glasine kako će u Appleu u zadnji tren promijeniti nazive pod kojima će prodavati nove modele svojih popularnih pametnih telefona.

Tako će, navodno, iPhone 8 postati iPhone X, kako bi rimskom brojkom u nazivu obilježio desetu godišnjicu predstavljanja prvog smartfona koji je postao masovno prihvaćen i globalno popularan. Model iPhone 7S bi postao iPhone 8, a 7S Plus – 8 Plus.

Po drugoj glasini nova perjanica zvat će se iPhone Edition, dok bi druga dva modela preuzela nazive 8 i 8 Plus. Te glasine nisu novost: bile su među prvima koje smo imali prilike čuti o ovogodišnjem izdanju Appleovog smartfona.

Ima li u njima istine doznat ćemo 12. septembra, kada će u novootvorenoj konferencijskoj dvorani ‘Steve Jobs’ u Apple Parku biti predstavljeni novi uređaji, koji bi mogli doći s podrškom za bežično punjenje, bez obruba na zaslonu i s dosta visokom cijenom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,