Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon priznanja da su usporavali uređaje: Apple obećao pojeftinjenje baterija

Preuzmite sliku

Kako bi umirili bijes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici Applea su se izvinili i odlučili da smanje cijenu baterija za starije iPhone.

“Čuli smo mišljenja naših mušterija o načinu na koji smo rješavali problem funkcionisanja iPhonea sa starim baterijama. Znamo da se neki od vas osjećaju kao da smo vas iznevjerili. Izvinjavamo se”, istakli su iz Applea.

Odluka Applea da pojeftini baterije značiće smanjenje cijene baterijskih zamijena (za sve verzije iPhonea i iPhonea7) sa 79 na 29 dolara, kao i softverska poboljšanja za stanje baterija, koja će biti objavljena početkom sljedeće godine.

Saopštenje američke kompanije dolazi nekoliko dana nakon priznanja da su namjerno softverski usporavani stariji modeli iPhonea zbog slabljenja baterija.

Pošto ne postoji način sprečavanja slabljenja baterija usljed protoka vremena i korištenja, sve verzije (do i uključujući) operativnog sistema iOS 10.2 usporavale su telefone kako bi mogli što duže da izdrže, ali i da se ne bi oštetile hardverske komponente.

Ono što je posebno nerviralo korisnike jeste što su se njihovi uređaji ponekad i neočekivano gasili. (rts)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,