Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Najskuplji iPhone ima grešku koja je naljutila brojne korisnike

Preuzmite sliku

Novi iPhone jedan je od najiščekivanijih mobitela godine, pa nije ni čudo da su ljubitelji tehnologije prvom prilikom pohrlili po svoj primjerak.

No, mnoge od njih iznenadio je neočekivani problem, piše MacRumors.

Radi se o jednoj prilično neugodnoj mani koju je teško ignorirati. Naime, mnogima se uz desni rub ekrana pojavila tanka neonski zelena linija.

– Igrao sam se sa svojim novim iPhoneom i odjednom se ovo dogodilo. Pojavila se stvarno blještava zelena linija duž desne strane ekrana – podijelio je jedan korisnik na Appleovom forumu.

S obzirom na cijenu od hiljadu dolara, jasno je da su se korisnici razbjesnili otkrivši problem.

Linija nije bila vidljiva kada su mobitel prvi put upalili, već se pojavila nakon što su mobitel koristili kraće vrijeme.

 • – Već prvi dan kad sam ga kupio, pojavila se žarkozelena linija – požalio se korisnik.

  Čini se da ova greška nije ograničena na model iPhonea X jer su je prijavili i korisnici 64GB i 256GB verzije uređaja, a također se nije pojavila samo na jednoj lokaciji, već su prijavljeni slučajevi iz raznih dijelova svijeta od Amerike do Australije.

  Neki su je korisnici na društvenim mrežama nazvali “zelenom linijom smrti”, referirajući se na “plavi ekran smrti”, problem koji je poznat korisnicima Windowsa, a javlja se kad dođe do kritične greške u sistemu.

  Resetiranje uređaja ne rješava problem, a Apple je očito svjestan ove mane jer su korisnici otkrili da su im bez problema zamijenili uređaje. Ipak, nisu pojasnili kako je došlo do problema. (faktor.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,