Nedjelja, 29. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najluđa USB tastatura svih vremena – kucaća mašina iz 1930.

Preuzmite sliku

Nazvati Underwood Model F još jednom tastaturom na tržištu gotovo da je uvredljivo – radi se o punokrvnom mehaničkom pisaćem stroju, repariranom nadograđenom na način da je to sada potpuno funkcionalna elektronička tipkovnica, koja se spaja na računare ili tablete preko USB ili Bluetooth priključka.

U slučaju da pisaći stroj želite koristiti kao – pisaći stroj, možete i to, samo treba uvući papir i odspojiti se s računara. Isto tako Underwood može poslužiti i kao postolje za iPad, koji jednostavno postavite i u posebno ležište, povežete sa strojem i unosite tekst preko tipkovnice.

Posebnim kombinacijama tipki nadomještaju se F1-F12, Esc i ostale tipke na koje smo navikli, a prije ih pisaći strojevi, naravno, nisu imali.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako sve to funkcioniše u praksi i kako se uopšte mlađi korisnici koji nikada nisu imali prilike raditi na klasičnoj kucaćoj mašini snalaze. Na žalost malo ko će sebi priuštiti ovo zabavno i nesvakidašnje rješenje, jer je prodajna cijena (u SAD-u) 1.299 dolara.

Zaista puno za tastaturu, ali za one koji obožavaju mehaničke tipkovnice ovako nešto je vrh vrhova koji si mogu zamisliti. (Bug.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,