Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mnoge će oduševiti: FIFA 22 uskoro dobiva dugo iščekivanu opciju

Preuzmite sliku

Popularno

FIFA 22 sigurno je među popularnijim igrama u svijetu. Dostupna je na svim platformama i sada dolaze naznake da bi uskoro korisnici različitih platformi mogli igrati ovu igru međusobno.

U desetom mjesecu prošle godine FIFA 22 postala je službena i radi se o 29. nastavku FIFA serije. Na samom početku desetog mjeseca Electronic Arts (EA) je objavio ovu igru za Microsoft Windows, Nintendo Switch , PlayStation 4 , PlayStation 5 , Xbox One i Xbox Series X/S. EA je sada najavio da će uskoro početi testirati cross-play u „skorijoj budućnosti“ između igrača na tri platforme – PlayStation 5, Xbox Series X i S i Googleovoj platformi Stadia.

Cross-play će biti ograničen na dva načina igre unutar FIFA-e 22 i to Online Seasons i Online Friendlies, naveli su iz Electronic Artsa. Dodali su da je razlog ograničavanja na ova dva načina taj što će tako i ograničiti mogućnost da ova značajka dovede do problema u igri.

Cross-play funkcija će se moći omogućiti ili onemogućiti iz izbornika dostupnog u donjem desnom uglu glavnog izbornika igre, ali postojat će i mogućnost uključivanja, odnosno isključivanja funkcije u izborniku Matchmaking Options.

Iz EA su naveli da će se pojaviti indikator pojaviti tokom igranja online utakmica kada je igrač na drugoj platformi, ali navode da test ne bi trebao imati „direktan uticaj na igranje FIFA-e 22“.

Cross-play podrška za FIFA-u 22 sigurno će najviše uticaja imati na korisnike Google Stadia platforme. Broj korisnika ove platforme je značajno manji od broja korisnika PS5 i Xboxa, te će sada korisnici Stadie imati značajno veću bazu konkurenata za igranje popularne igre. (Bajtbox.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,