Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Leteća grdosija: Pogledajte koncept hotela za pet hiljada ljudi koji pokreće nuklearna energija

Preuzmite sliku

Koncept predstavljen na videozapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, no – nerealno.

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem Al-Ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonyja Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Sky Cruise izgleda kao kombinacija jumbo jeta i velikog kruzera. Zahvaljujući nuklearnom pogonu, Sky Cruise može letjeti godinama, bez potrebe za slijetanjem.

Ova leteća tvrđava mogla bi ugostiti oko pet hiljada ljudi, a ne bi imala pilota jer bi za upravljanje bila zadužena umjetna inteligencija. Osim upravljanja, umjetna inteligencija trebala bi moći predvidjeti i turbulencije, tako da bi Sky Cruise kroz njih prošao bez ikakvih problema. Također, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel bit će ugljično neutralan te će ga pokretati 20 električnih motora: Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu.

S obzirom na to da ne bi trebao slijetati, turisti bi na njega dolazili komercijalnim ili privatnim avionima koji bi slijetali na njegov trup.

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imat će brojne kafiće i restorane, kina, teretane, pozorište, sobe za ljubitelje videoigara, bazene i slično, a Hashem Al-Ghaili smatra da bi ovaj leteći hotel mogao biti idealno mjesto na kojem će mladenci izreći sudbonosno “da”.

Detalje o samoj letjelici pogledajte u priloženom videu.

Koncept predstavljen na videozapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, no kako su mnogi napisali u komentarima, i – nerealno. Kada ne bi postojali zakoni fizike i aerodinamike, onda bi ovaj brod mogao i poletjeti, jedan je od komentara koji najbolje opisuje realnost da se ovakva grdosija jednom zaista podigne u zrak i ostane u letu godinama. (Zimo.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje