Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Krajem godine stiže PlayStation 4K

Glasine kažu kako Sony za kraj godine priprema PlayStation 4K te predstavljanje nadograđene verzije ove konzole možemo očekivati tokom novembra.

Sonyjeve naočale za virtualnu stvarnost (PlayStation VR) na tržištu će se pojaviti krajem godine te će omogućiti više od 36 miliona vlasnika PlayStationa 4 uživanje u virtualnoj stvarnosti i to po povoljnijoj cijeni u odnosu na konkurente (Oculus Rift i HTC-ov Vive). No, osim ovog gadgeta sve je više glasina kako Sony za kraj godine priprema još jedan novitet – snažniju verziju svoje igraće konzole PlayStation koji bi se u prodaji trebala pojaviti prije PS VR-a.

Iako još nema nekih službenih informacija iz samog Sonyja, na Forbesu ističu dva razloga zbog kojih ova kompanija razvija još jaču verziju plejke (PlayStation 4K) – jedan je podrška za 4K (UHD) tako da će korisnici ovog uređaja moći uživati u igrama u UHD rezoluciji na svojim velikim 4K televizorima (pri čemu na ovoj stranici napominju kako samo igre neće biti u UHD formatu, već će PlayStation konvertirati HD sadržaj u UHD sadržaj), a drugi razlog je što će novi model omogućiti ‘najbolje iskustvo virtualne stvarnosti‘ na PlayStationu. To bi značilo kako vlasnici trenutnih modela konzola putem PS VR-a ipak neće imati najbolje iskustvo virtualne stvarnosti te će, ako žele još bolji doživljaj, morati kupiti noviju i još bolju konzolu, što bi moglo razočarati brojne ljubitelje Sonya jer upravo je cijena jedna od najvećih prednosti uređaja ove kompanije.

Naime, osim što su modeli Rift i Vive skuplji, za njihovo korištenje potrebna su i skupa osobna računala (hiljadu dolara i više), dok je trenutnim vlasnicima PS-a 4 dovoljan samo PS VR čija cijena iznosi 399 dolara, a oni koji žele maksimalni VR doživljaj na Sonyjevim konzolama morat će kupiti novu konzolu koja će vjerovatno biti skuplja. Trenutno još nema informacija o cijeni ove nadograđene verzije PlayStationa, a nije poznato koje će sve novitete donijeti, a osim ove kompanije, poboljšanje svoje igraće konzole navodno priprema i Microsoft koji bi uskoro mogao predstaviti nadograđenu verziju Xboxa One. (zimo.co)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,