Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Korisnici se već žale na slušalice za iPhone 7

Preuzmite sliku

Kao što je i očekivano, Apple je ukinuo izlaz za slušalice na svom novom iPhone 7, a umjesto njega ponudio dvije opcije: prva su slušalice koje se povezuju preko kabla za punjač, a druge bežične slušalice AirPods.

Ovi sitni uređaji koji se uvlače u ušnu školjku bez kablova djeluju kao nešto što bi moglo da nas zauvijek oslobodi zamršenih slušalica u tašnama, ali su potencijalni korisnici već uočili nekoliko mana ovog rješenja.

Pošto nove slušalice imaju isti oblik kao i one koje su se dobijale uz ranije iPhone modele, poznato je da lako ispadnu iz ušiju, naročito tokom vježbanja. Apple to zna i zato je ponudio i liniju Beats wireless slušalica sa istim čipom.

  • slusalice-beats-wireless
  • Drugi problem je baterija. Kutijica za slušalice se ponaša i kao punjač, pa produžava trajanje baterije za 24 sata, a to znači da ne smijete izgubiti kutijicu i da uvijek morate da je nosite sa sobom, pošto slušalice imaju autonomiju od svega pet sati.

    Na kraju, ljudima se ne sviđa cijena od 159 dolara, koliko košta par sićušnih slušalica i kutijica. I Apple je svjestan koliko je to rizičan potez, pa je čak i Phil Schiller, potpredsjednik kompanije, na događaju odluku da se ukine izlaz za slušalice na iPhone 7 nazvao “jednom riječju: hrabrošću”. (b92)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,