Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Konačno: Instagram od danas uveo mogućnost dopisivanja i putem računara

Preuzmite sliku

Instagram od danas olakšava ljudima slanje direktnih poruka iz svog preglednika. Kompanija je u petak objavila da će svima putem globalne mreže ustupiti pristup privatnim porukama.

Instagram je od januara najprije testirao mogućnost slanja privatnih poruka s malom skupinom korisnika. Otkako je taj test započeo, Instagram je napravio mala ažuriranja kako bi pobliže oponašao DM-ove na aplikaciji, poput uključivanja emoji tipkovnice i dodavanja pregleda galerije fotografijama i videozapisima, piše The Verge.

Opcija poruka je posebno prikladna za ljude koji koriste Instagram stalno, poput izvjestitelja, influencera i menadžera društvenih medija. To je najlakši način privatne komunikacije na platformi, posebno ako neko pokušava odgovoriti na stotine poruka dnevno. Čak je i za korisnike koji ne napajaju energiju tipkanje na tipkovnici prijenosnog računara lakše nego tipkanje na zaslonu telefona, tako da bi mogli biti potaknuti na razgovor preko Instagram poruka ako mogu pristupiti svojoj pošti preko računara, prenosi Tuzlanski.ba.

  • Ova opcija odgovara široj viziji izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga za budućnost kompanije. Zuckerberg je prošlog proljeća rekao za New York Times da su “privatno slanje poruka, grupe i priče” tri najbrže rastuća područja mrežne komunikacije “, a kompanija je prije godinu dana najavila da će se prebaciti na” komunikaciju usmjerenu na privatnost ” platforma “s naglaskom na šifriranju.

    Također je rekao da na kraju želi omogućiti korisnicima Facebooka, WhatsAppa i Instagrama da međusobno komuniciraju, bez obzira na platformu koju koriste. Preglednik bi mogao potencijalno igrati važnu ulogu u funkcioniranju ovog sistema, samo ako bi korisnicima pružio još veću fleksibilnost o tome gdje razgovaraju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,