Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?

telefon-ceka-poziv
Preuzmite sliku

Intel je objavio rezultate svog istraživanja u kojem pokazuje koliko smo zaista spremni da ostavimo svoje mobilne telefone dok smo na godišnjem odmoru.

Istraživanje koje je objavio Intel Security obuhvatilo je skoro 14.000 ljudi širom svijeta, a rezultati pokazuju kako gotovo polovina (49%) Amerikanaca ne može da se odvoji od svojih poslovnih poruka e-maila, dok su među najuspješnijim u odvajanju od poslovnih emailova građani Singapura (61%), Kanade (60%), Nemačke (59%) i Meksika (59%).

Muškarci su skloniji da naprave prekid, odnosno njih 57% je izjavilo da planiraju da se odvoje od telefona, dok je na isto spremno samo 44% žena.

Takođe se u rezultatima istraživanja ističe kako je 49% ispitanika mlađih od 40 godina spremno da se odvoji od svojih mobilnih uređaja tokom odmora, dok je isto odgovorilo samo 37% onih između 40 i 50 godina.

U istraživanju se obratila pažnja i na sigurnosne aspekte vezane za spajanje na Internet dok smo na odmoru.

Naime, društvene mreže poput Facebooka mogu da otkriju i tačnu lokaciju korisnika dok postavlja sliku ili novi status, dajući time vrijedne informacije i računarskim kriminalcima koji prate korisnika. (b92.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,