Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeste li probali Egg & Atom, novu zaraznu igricu koju potpisuju visočki studenti

Preuzmite sliku

Egg & Atom je arkadna igra u kojoj je cilj provući jedan od elemenata, jaje ili atom, kroz otvore koji su u pokretu. Što dalje idete, teže postaje. Igra testira vašu koordinaciju ruku i očiju, te što dalje idete morate se oslanjati na reflekse i tempo koji ste sami sebi zadali. Radnja se odvija unutar točka na nebu.

Na ovoj aplikaciji su radili Kerim Silajdžić i Tarik Ćosović, mladi kreativni umovi koji dolaze iz Visokog.

Kerim je prva godina na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i on potpisuje dizajn kao i ostale vizuelne elemente ove igrice. Bavi se crtanjem od osnovne škole, a digitalno crtanje i dizajn je upoznao prije 2 godine.

Tarik je također prva godina i studira na Fakultetu informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Tarik studira programiranje što je i bila njegova uloga na ovoj igri, razvoj i programiranje igre.

Ideja za igricu se pojavila u isto vrijeme kao i prethodna igrica koja je osvojila prvo mjesto na Microsoft Coding Challenge-u. Međutim u to vrijeme je trebala biti malo drugačija te nositi potpuno drugi naziv koji se tokom vremena mijenjao, te je poprimila današnji oblik.

Glavni dio igrice je završen u veoma kratkom roku, ali sporedni dodaci su morali čekati zbog fakultetskih obaveza te činjenice da Tarik studira u Mostaru, a Kerim u Sarajevu, pa se čekao svaki slobodan trenutak da se nastavi rad na igrici.

”Mi mislimo da je ova igrica ogroman napredak u odnosu na prvu i nadamo se da ćemo ovim tempom nastaviti dalje, te da će naši sljedeći proizvodi biti mnogo kvalitetniji i pristupačniji.” – izjavili su mladi visočani.

Igrica se trenutno nalazi samo na Android platformi i možete je skinuti besplatno. (Ulicamamo.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,