Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izumljen pametni frižider koji sam uzgaja marihuanu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Otkako je određeni broj američkih država legalizirao upotrebu marihuane u privatne i medicinske svrhe, krenula je “borba” za novcem. Startup Leaf izumio je pametni frižider koji omogućava uzgoj marihuane u kući.

Kutije koje izgledaju poput frižidera imaju automatske funkcije i ne zauzimaju puno mjesta u domu. Također, nije upadljiv. Karbon filter sprječava da se miris trave širi okolo, a izumitelji tvrde kako je ova sprava posebno namijenjena početnicima u uzgoju, prenosi tehnoklif.hr.

Leaf tim je snimio i video u kojem korak po korak objašnjava funkcionisanje pametnog frižidera. Putem aplikacije pratite uvjete u kojima raste kao što su temperature zraka i vode, pH vrijednost, vlažnost, nivo vode i visina biljke.

Aplikacija nudi i potrebne recepte. Sve je automatski, što znači da ne morate voditi računa o bilo čemu.Uređaj će biti u prodaji od ove jeseni i pretpostavlja se da će cijena biti oko 2.000 dolara. Iz kompanije ističu kako će kupci ovim uređajem uštediti novac za razliku od tradicionalnog načina uzgoja ove biljke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje