Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Instagram uskoro uvodi novost koja bi mogla razveseliti korisnike

Preuzmite sliku

Korisnici koji koriste Instagram samo na svojim pametnim telefonima, vjerovatno neće ni primijetiti ovu novost. Međutim, oni koji navrate na tu društvenu mrežu i sa svojih računala, mogli bi se itekako razveseliti.

Naime, od samih početaka Instagram nije dopuštao korisnicima da objavljuju na svom profilu putem računara, već isključivo putem pametnih telefona. To bi se uskoro moglo promijeniti.

Developer Alessandro Paluzzi otkrio je kako Instagram radi na opciji koja bi omogućila stvaranje i objavljivanje fotografija i videa direktno sa računara.

Prema screenshotovima koje je objavio na svom profilu na Twitteru, objavljivanje na računaru neće se puno razlikovati od objavljivanja kroz aplikaciju. Korisnici bi trebali imati iste mogućnosti kao i kad objavljuju s pametnih telefona, no za sad nije poznato kad bi Instagram to mogao omogućiti i hoće li se ta opcija ograničiti samo na profesionalne korisnike koji spadaju u poslovnu ili kategoriju kreatora.

Nije poznato ni hoće li korisnici moći objavljivati Stories s računara ili će ta mogućnost i dalje biti rezervisana samo za pametne telefone. (zimo.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,