Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Instagram je predstavio niz noviteta: Dolazi i do promjena u objavi storyja

Preuzmite sliku

“Omogućit će vam sve, samo ne ono što zapravo želite”, najčešći je komentara na temu noviteta koje su predstavljeni na popularnoj društvenoj mreži Instagram. Početak godine donio je niz novih značajki, od koje ste neke možda već i primijetili prilikom korištenja ove aplikacije.

Prva od njih su Bilješke (Notes) koje se pojavljuju unutar DM, odnosno poruka, a simboliziraju status. Mnoge je ova značajka posjetila na statuse od ranije. Osim za izražavanje stavova i osjećaja, iz Instagrama poručuju kako je ovaj novitet kreiran kako bi osobe mogle na jednostavan način dobiti preporuke za željenu pretragu.

Novi Instagram story

Sljedeća izmjena odnosi se na širenje funkcije Add Yours. Sada ćete osim sudjelovanja u trendu moći i nominovati Pass it on, odnosno pozvati nekoga od svojih pratitelja da sudjeluje u istoj akciji.

Novitet je uveden i u području Instagram storyja (Instagram priča). Korisnici sada mogu objavljivati i Candid Stories, no oni dolaze s jednom cakom. Naime, kako biste vidjeli tuđe “candid” objave, vi također morate objaviti svoju. U sklopu njih morate koristiti prednju i stražnju kameru, te iste predstavljaju jeftiniju verziju BeReal aplikacije, odnosno vođene su idejom da stvari objavljujete kakve jesu, bez uljepšavanja.

 • Dijeljenje sadržaja

  Posljednji u nizu uvedenih noviteta odnosi se na sadržaj koji spremate. Zahvaljujući funkciji Collaborative Collectiones sada spremljeni sadržaj možete dijeliti s prijateljima, odnosno možete oformiti zajedničku grupu u kojoj ćete dijeliti zajednički interes.

  Zajedničko upravljanje profilima putem grupnih projekata te dodavanje profilne pjesme dvije su značajke koje su još u testnoj fazi.

  Navedene izmjene nisu dočekane s oduševljenjem, no nisu naišle ni na veliko protivljenje. U suštini vijest koja bi izazvala opće oduševljenje zasigurno bi bila ona o vraćanju hronološkog poretka objava. No, čini se kako je upravo to značajka koju nećemo tako skoro dobiti… (journal.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,