Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Google uvodi novu funkciju, korisnicima Androida će se svidjeti

Preuzmite sliku

Google je počeo da uvodi novu funkciju. U pitanju je mogućnost da korisnici brzo obrišu posljednjih 15 minuta historije pretraživanja.

Potražite opciju „Delete last 15 minutes“

Google je potvrdio da kompanija zaista uvodi svoju opciju „brzo brisanje“ u Google aplikaciji za Android i da se očekuje da će biti dostupna svima koji koriste aplikaciju u narednih nekoliko sedmica.

Da biste provjerili da li ste primili ažuriranje, sve što treba da uradite je da otvorite Google-ovu Android aplikaciju, dodirnete svoju sliku profila i potražite opciju „Delete last 15 minutes“.

Pomoću ove funkcije možete lako da obrišete svoju najnoviju historiju pretrage sa nekoliko dodira.

 • Vrijedi napomenuti da je Google prvi najavio da će uskoro predstaviti funkciju koja će omogućiti korisnicima da brzo izbrišu poslednjih 15 minuta svoje historije pretrage jednim dodirom iz menija Google naloga na godišnjoj konferenciji za programere, I/O 2021.

  Ova funkcija je stigla u Google-ovu aplikaciju zasnovanu na iOS-u u julu. U to vreme, kompanija je rekla da će to uvesti u svoju Android aplikaciju i web kasnije tokom godine.

  Google je očigledno propustio rok za 2021. i nakon dugog čekanja, konačno je uveo ovu funkciju svojim korisnicima Android aplikacije.

  Za neupućene, brisanje poslednjih 15 minuta jistorije pretrage nije jedina opcija koju Google pruža svojim korisnicima.

  Kompanija takođe omogućava korisnicima da automatski izbrišu svu svoju historiju pretrage nakon tri mjeseca, 18 mjeseci i nakon 36 mjeseci. (24sedam.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,