Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Google Maps ima odlične vijesti za vozače: Uskoro ćemo vidjeti radare na putu (FOTO)

Google uvodi podršku za ograničenje brzine i policijske radare u sklopu svoje aplikacije za navigaciju, Google Maps.

Funkcija ograničenja brzine će pokazati maksimalnu brzinu za put koji vozači prelaze u donjem lijevom uglu aplikacije. Google maps će sada prikazati i lokacije radara za brzinu kroz male ikone fotoaparata, a aplikacija će navodno reproducirati zvučno upozorenje da upozori vozače da se približava radaru i da je brzina veća od dozvoljene.

  • Kako saznaje Android Police ono što je dodatna prednost je to da će korisnicima biti dozvoljeno da prijave lokaciju radara u ovoj aplikaciji, te tako naprave update, ukoliko je došlo do promjene na određenim rutama ili nije prethodno označeno. Aplikacija sada čini ove podatke vidljivima korisnicima u nekoliko zemalja.

    Update za ograničenja brzine se dodaje u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Danskoj. U međuvremenu se lokacije kamera za brzinu pojavljuju za SAD, UK, Australiju, Brazil, Kanadu, Indiju, Indoneziju, Meksiko i Rusiju.

  • Uskoro se očekuje da će Google Maps napraviti update za ceste u regionu, uključujući i BiH. U nastavku pogledajte kako trenutno izgleda ovaj update. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje