Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gadget koji mijenja svijet: Ove slušalice uživo mogu prevesti 40 jezika (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pixel Buds slušalice rade kao univerzalni prevoditelj iz Zvjezdanih staza i omogućuju da vodite razgovor s nekim ko ne priča vaš jezik. Google kaže da podržavaju 40 jezika…

Google je ove sedmice lansirao cijeli niz pametnih gadgeta, no fascinirali su sve parom slušalica koje uživo mogu prevoditi ono što vam neko priča na stranom jeziku. Tačnije, Pixel Buds slušalice mogu razumjeti 40 jezika.  Slušalice podsjećaju na univerzalnog prevoditelja iz Zvjezdanih staza i omogućuju da vi pričate na svom jeziku, a sugovornik koji također nosi slušalice vas čuje na svom jeziku.

Kako bi dokazali kako cijeli sistem radi, Google je tokom prezentacije prikazao razgovor dvoje ljudi koji su pričali na engleskom i švedskom jeziku.

Google na svojim stranicama navodi kako je među podržanim jezicima i hrvatski. Isto tako slušalice vam mogu pomoći i kad se nalazite u stranoj zemlji. Dodirom slušalice, one će prevesti što ste izgovorili na, recimo talijanski, a vi ćete potom odgovor sugovornika čuti na svom jeziku. Ono što je minus slušalica je da ova funkcija prevođenja radi s Pixel telefonima, dok kao obične slušalice rade sa svakim Bluetooth uređajem. Mogu se naručiti za 159 dolara. (24sata.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje