Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Facebook uvodi uslugu videopoziva sa 50 osoba istovremeno

Preuzmite sliku

U videopozivima mogu učestvovati i osobe koje nemaju Facebook nalog.

Facebook Inc je objavio da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti videopoziv s 50 sudionika, javlja Hina.

Korisnici mogu pozvati ljude da se priključe “Messenger sobama”, uključujući one koji nemaju Facebook račun, i sudjelovati na grupnom videopozivu uživo na bilo kojem profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži.

Facebook nastoji ugrabiti dio kolača videokonferencija koje su zbog pandemije koronavirusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.

Udvostručena emitiranja uživo

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s time da Googleov Alphabet Inc dopušta korisnicima da organiziraju video konferencije na Meetu.

Facebook je rekao da od četvrtka uvodi novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.

Emitiranja uživo na Facebook stranicama su se udvostručila u lipnju u usporedbi s godinom ranije zbog porasta takvih emitiranja od ožujka kad je nekoliko zemalja počelo uvoditi karantene i mjere socijalne distance kako bi suzbile širenje koronavirusa. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,