Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Facebook uvodi aplikaciju “Instant Articles” za objavljivanje vijesti

Preuzmite sliku

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža Facebook uveo je novu aplikaciju za objavljivanje vijesti “Instant Articles” koja će omogućiti medijima da svoje vijesti objavljuju direktno preko Facebookovog servera, a korisnici će imati mogućnost bržeg pregleda vijesti bez dužeg čekanja na učitavanje stranice, javlja Anadolu Agency. 

Aplikaciju će prije svih ostalih moći koristiti nekoliko vodećih svjetskih medija među kojima su “The New York Times”, “National Geographic”, “BuzzFeed”, NBC, “The Atlantic”, “The Guardian”, BBC News, “Spiegel” i “Bild”. Osim toga, aplikaciju će moći koristiti uređaji sa operativnim sistemom iOS.

Osnovni cilj aplikacije je da skrati vrijeme potrebno za pregled vijesti. Korisnik će uz pomoć aplikacije vijest direktno pogledati na Facebooku, umjesto da odlazi na web-stranicu medija koji je objavio.

Očekuje se da će vijest do krajnjih korisnika stizati deset puta brže nego što je slučaj sada kada korisnik mora kliknuti na link te čekati da se stranica učita.

Mediji, korisnici ove aplikacije, moći će u objavljenom tekstu ubaciti i reklamu te će moći pratiti broj klikova. Iz Facebooka ističu kako za tu vrstu reklama neće uzimati proviziju.

Aplikacija “Instant Articles” cilja krajnje korisnike, a osim toga ona će znatno povećati korištenje i povezanost medija sa ovom društvenom mrežom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje