Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Facebook ima novu opciju – sekundarni News Feed

Preuzmite sliku

Nekima je već dostupan, pročitate o čemu se radi

Facebook će uskoro uvesti novu opciju- sekundarni News Feed. Po najnovijim objavama, redovni News Feed ostaje kao početna stranica (Home page), dok će drugi postojati kao opcija Explore.

U suštini News feed je kombinacija fotografija, videa i članaka koje nam se pojavljuju na Facebooku, a utemeljeni su na našim interesima. I dok su nam se na dobrom starom News Feedu pojavljivale stvari koje smo lajkali, drugi News Feed će nam koristiti za istraživanje stvari koje bi nas mogle zanimati, ali ih još nismo lajkali. Također ćemo putem njega moći ulaziti u interakciju s ljudima koji nam još nisu postali prijatelji.

Drugim riječima, sekundarni News Feed bi nam služio kao stranica s preporukama, kako bismo istražili nove stavri koje se trenutno ne nalaze u našem socijalnom krugu, piše TheLadBible.

S obzirom na to da su i korisnici Androida i iOS-a već počeli primjećivati da im se pojavljuje dodatna opcija, vjerujemo da neće proći dugo da svi dobijemo priliku zaviriti u novi, presonaliziraniji izgled našeg News Feeda. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,