Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Facebook će već sljedeći mjesec ukloniti mnoge opcije

Preuzmite sliku

Popularno

Ova vijest o uklanjanju opcije pojavila se kao obavijest na Facebook aplikacijama mnogih korisnika

Facebook će uskoro onemogućiti mnoge opcije koje se temelje na lokaciji, uključujući opciju “Prijatelji u blizini”. Ova vijest o uklanjanju opcije pojavila se kao obavijest na Facebook aplikacijama mnogih korisnika. Facebook nije dao jasnu izjavu o uklanjanju mnogih opcija koje se temelje na lokaciji s platforme.

U međuvremenu, također će automatski onemogućiti podatke o lokaciji prikupljene od korisnika. Svi snimljeni podaci bit će dostupni korisnicima za preuzimanje negdje kasnije ove godine.

Facebook je uveo opciju ‘Nearby Friends’ 2014. Bio je to pokušaj stvaranja boljih veza među prijateljima dijeljenjem podataka o lokaciji. Ova je opcija dostupna samo za Android i iOS uređaje.

Ovo su dva sveprisutna mobilna OS i posjeduju opcije GPS praćenja.

Nakon što korisnik omogući opciju “Prijatelji u blizini” u njihovoj aplikaciji, aplikacija će podijeliti podatke o lokaciji s drugim prijateljima. Slično, korisnici mogu vidjeti lokacije svojih prijatelja koji su također omogućili tu opciju. Međutim, nužnost ‘Prijatelja u blizini’ vrlo je ograničena u današnjem svijetu koji vodi računa o privatnosti. Korisnici ne vjeruju Facebooku svojim podacima, uključujući korištenju pozadinskih podataka o lokaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,