Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čuveni Soccer : ‘Ja ću Nigeriju, a ti ako si Brazil, ne smije R. Carlos biti u napadu!’ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dječački dani, najviše vremena provodilo se sa drugarima na igralištu, sa svojom prvom djevojkom “bubamarom”, nerijetko u prvom dresu – kluba, za koji nisi bio ni svjestan da ćeš ga tako jako zavoljeti – igrača, koji će postati tvoj uzor, idol, onaj zbog kojeg si tako jako zavolio fudbal. U tom periodu, rodila se i prva ljubav u vidu “konzole”, Sony jedan i čuveni International Superstar Soccer Pro Evolution, ili među širim masama poznat kao ISS. Preteča sadašnjeg PES-a, stvar koja je imala dušu.

”Ja ću Nigeriju, a ti, ako uzmeš Brazil, nema Roberto Carlos u napad!”

Opcije, kamera na “Wide” i zabava može da počne! Nisi smio da izgubiš, zato što još deset drugara čeka u redu. Svi se sjećaju legendarnog Brazila sa Ronaldom, Romariom, Rivaldom, Robertom Carlosom koji je uglavnom igrao u napadu.

ISS-soccer-stari1Zatim moćne Holandije, sa Davidsom i njegovim razornim šutem, ali i ubjedljivo najjače reprezentacije u igrici Nigerije. Babangida i Amokachi kao bočni špicevi, Kanu i njegova kockasta glava u sredini špica, ispraćeni žestokim veznim redom u vidu legendrnog Okoche, Finidija i čvrstim Taribom Westom u odbrani i sjajnim bekom Selestinom Babajarom.

Engleska sa čuvenim napadačkim tandemom Shearer – Oven, nezgodni Francuzi, u tom trenutku aktuelni prvaci svijeta koje su činili Zidan, Henry, Didier Deschamps, Turam, Lizarazu, uviojek dobri Italijani sa paklenom konkurencijom u svakoj liniji tima: Del Piero, Totti, Vieri, Inzaghi, Nesta…

Mnogi istinski zaljubljenici u fudbal dan danas misle da je ovo najbolja igra ikad napravljena, koja ima veze sa fudbalom. Stvar koja je imala dušu i koja podsjeća na neka zlatna vremena.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,