Subota, 26. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Budite “majstor” za Messenger: Pročitajte poruku, a da drugi ne znaju

Jedna od stvari koju možete da uradite, jeste to da čitate poruke koristeći notifikacije

Ukoliko ne želite da neko sazna da ste pročitali poruku na aplikaciji Messenger, evo nekoliko načina kako da to i omogućite. Sakrijte obavještenje o pročitanoj poruci na desktop računaru. Nažalost, ne postoji unaprijed ugrađena opcija, već morate da posegnete za nekom od ekstenzija za vaš web broswer.

Ako koristite Google Chrome, trebalo bi da budete oprezni koji ćete odabrati, jer uvijek postoji opasnost da neki dodatak ili ekstenzija sadrže viruse. Mogli biste, na primjer, da isprobate “Messenger Unread” – to omogućava isključivanje funkcija kao što su “seen”, podatak kada ste posljednji put bili aktivni, obavještenje kada kucate odgovor itd.

  • Posljednje ažuriranje stiglo je u februaru, a u pitanju je open-source dodatak, pa možete sami da provjerite da li je problematičan zbog nečega (ili da zamolite nekoga ko se u to razumije).

    Ako iz bilo kog razloga ne želite da vaši prijatelji znaju kada ste na internetu, to možete da isključite u podešavanjima. Potrebno je da odaberete Settings, pa onda da isključite “Show when you’re active”. Kako biste potpuno nestali sa radara, potrebno je da isključite ovu funkciju na svim uređajima na kojima koristite Facebook ili Messenger.

  • Sakrijte da ste pročitali poruku na mobilnoj aplikaciji. Morali biste da posegnete za nekim trikovma, jer ovdje ne postoje ekstenzije. Jedna od stvari koju možete da uradite, jeste to da čitate poruke koristeći notifikacije. Android i iOS imaju opciju pomoću koje možete da zadržite notifikaciju kako bi vam se prikazala poruka, mada ne za sve modele. Za neke možete da pročitate samo dio poruke, ukoliko je malo duža.

    Drugi trik koji možete da probate, jeste stari dobri Airplane mode. Njega ćete na Android OS naći uglavnom kada prevučete sa vrha ekrana, kako biste dobili “brza podešavanja”. Kada je iOs u pitanju, samo idite na Control Center i tu je. Uključivanjem ovog režima rada, možete da otvorite poruku bez bojazni da će vaš sagovornik videti to. Ne zaboravite samo jedno prije nego što isključite Airplane Mode, obavezno iskoristite “Force Stop” kako biste isključili Messenger. Pronaći ćete je na Androidu kada odaberete “kvadrat” iz trake za navigaciju, a na Apple uređaju tako što ćete dva puta pritisnuti Home dugme. (Fokus.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,