Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biologinja pokazala “savršeno ljudsko tijelo”, ljudi su šokirani: “Izgleda kao Avatar”

Preuzmite sliku

Tim biologa iz Britanije napravio je figuru “savršenog ljudskog tijela”. Tim se fokusirao na prikazivanje ljudskog tijela bez ikakvih nesavršenosti. 

“Savršeno ljudsko tijelo” bilo je prikazano u jednoj emisiji na BBC-u prije dvije godine, a video je sada ponovno postao viralan. Prikazuje Alice Roberts, profesoricu evolucijske biologije, koja pokazuje maketu tijela koje je u završnoj fazi. Figuru su od milja nazvali Alice 2.0, no publika je bila užasnuta onime što je vidjela.

Velike, šiljaste uši, kristalno čiste oči, mršave noge i bebina glava koja viri iz trbuha dio je prizora koji je publika mogla vidjeti. Roberts je rekla kako je to “izvanredan projekt” te da je “užasno uzbuđena da vidi daljnje rezultate”.

Evolucijski idealan čovjek imao bi uši šišmiša, drugačiji oblik nogu, tobolac za nošenje mladih te posve drugačiju kralježnicu koja bi lakše nosila težinu.

“Inspirisan psima, mačkama, glavonošcima, ribama, labudovima i čimpanzama, moj model ima bolje srce s više arterija od ljudskog bića, pluća koja su učinkovitija, oči bez mrlja, uši koje bolje podižu zvuk, noge koje su učinkovitija i gmazovsku koža koja brzo reaguje na blokiranje štetnih ultraljubičastih zraka”, objasnila je Alice.

 • No njena figura “savršenog ljudskog tijela” u publici je izazvala vrisak, smijeh i odbojnost. Mnogi su komentirali kako “izgleda kao lik iz Avatara”.

  Roberts je objasnila i što znači bebina glava koja viri iz trbuha.

  “Beba je najčudnija stvar, ali je u isto vrijeme i jako slatka. Beba je dodana kako bi stvorili ideju o porodu bez boli. Ali čini mi se da se to ne isplati, iskreno”, zaključila je Alice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,