Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apple Watch i dalje najprodavaniji pametni sat na svijetu

Preuzmite sliku

Prema najnovijem izvještaju kompanije Strategy Analytics, Apple Watch je i dalje najprodavaniji pametni sat na svijetu.

Industrija pametnih satova jako dobro posluje. Samo od aprila do juna ove godine je isporučeno 12 miliona uređaja, što je više za 44% u odnosu na isti period prošle godine.

Steven Waltzer, senior analitičar u Strategy Analytics, izjavio je da sektor pametnih satova „nastavlja da raste kako potrošači sve više povezuju svoje mobilne telefone sa fitnes nosivim uređajima”, prenosi Engadget

Apple je isporučio 5,7 miliona pametnih satova ili polovinu svih tih uređaja, tok je isporučio 9,2 miliona Wathc-a.

Na drugom mjestu je Samsung, koji je isporučio dva miliona pametnih satova. Iako je to manje od pola Apple-ovih isporuka, ipak je dva puta više nego prije godinu dana.

Strategy Analitics kaže da noviji modeli poput Galaxy Watch Active 2 mogu pomoći da njegovo poslovanje pametnih satova još više raste u narednim kvartalima, prenosi 24sata.info

S druge strane, Fitbit je isporučio 1,2 miliona satova. To znači da je sebi obezbijedio 10% globalnog tržišta pametnih satova. Ipak, to je za 5% manje od prošle godine. Fitbit će, kako kaže Strategy Analitics, morati da nađe način kako da se oporavi ako želi zaštititi svoju poziciju od konkurencije kao što su Garmin i Fossil. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje