Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apple predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus

Preuzmite sliku

Američka računarska kompanija Apple predstavila je nove pametne telefone iPhone 6 i iPhone 6 Plus, javlja Anadolu Agency (AA). Novi pametni telefoni iPhone 6 sa 4.7-inčnim ekranom i debljinom od 6,9 mm i iPhone 6 Plus sa 5.5-inčnim ekranom i debljinom od 7.1 mm predstavljeni su u Flint Centru u Cupertinu gdje je Steve Jobs prije 30 godina predstavio Macintosh.

Pored širih ekrana, nove Apple-ove pametne telefone krasi i bolja rezolucija, zvučni kvalitit kao i brzina procesora. iPhone 6 posjeduje iSight kameru sa 8 megapiksela te procesor A8 koji je duplo brži od sadašnjih pametnih telefona.

iPhone 6 u SAD-u će se moći kupiti na dvogodišnji ugovor te, zavisno od memorijskog kapaciteta, po cijeni od 199 dolara, a iPhone 6 Plus po cijeni od 299 dolara. Novi iPhone pametni telefoni od 19. septembra će biti na tržištima u Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Australiji, Japanu, Singapuru i Hong Kongu. Novi iPhone pametni telefoni na tržište dolaze zajedno sa novim Apple-ovim operativnim sistemom IOS 8. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,