Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apple poslao konkurenciji poruku: Ono što se dogodi na vašem iPhoneu, ostaje na vašem iPhoneu

Preuzmite sliku

Apple se inače ni na koji način ne pojavljuje na velikom tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu, no ove godine svi pričaju o velikom plakatu koji su dali montirati na hotel Springhill Suites Marriott, koji se vidi iz Kongresnog centra tog grada.

– Ono što se dogodi na vašem iPhoneu, ostaje na vašem iPhoneu – piše na plakatu koji se proteže na čak 13 spratova hotela.

Ovaj modificirani slogan o Las Vegasu jasan je udar na rivale Google i Amazon, odnosno curenje podataka korisnika Googleovog Android operativnog sistema.

Google i Amazon učestvuju na konferenciji pa je jasno da će plakat vidjeti, javlja CNBC.

Na dnu plakata nalazi se link koji upućuje na Appleovu stranicu posvećenu privatnosti korisnika. Kontekst Appleove poruke je jasan – mi ne prodajemo vaše podatke trećim stranama.

Oglas je postavljen pored vozova koji su brendirani Googleovim logom.

Macworld ističe da plakat nije u potpunosti iskren jer čim na svoj iPhone skinete third-party aplikacije iz App storea, gubite dobar dio privatnosti.

Iako Apple tvrdi da je njihova trgovina aplikacijama sigurnija od Google Playa kad je riječ o zlonamjernim softverima, povremeno se može čuti za aplikacije kroz koje su procurili podaci korisnika.

Osim toga, Facebook, Google i Twitter nisu sigurniji na iPhoneu nego na androidu, prenosi index. hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,