Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apple mijenja trendove: Predstavljen iPhone 12 mini

Preuzmite sliku

Apple je uz dramatičnu James Bond melodiju između nekoliko noviteta u utorak predstavio i iPhone 12 mini, proizvod za koji su rekli da je “najmanji, najtanji i najlakši 5G mobilni telefon na svijetu”.

Posjeduje iste karakteristike kao iPhone12, uključujući 5G mrežu, dvostruku kameru, i keramičku zaštitu zaslona. Kao što mu naziv sugeriše, “mini” verzija iPhonea 12 ima ekran od 5,4 inča (13,7 cm), a koštat će 699 američkih dolara, piše CNN.

U prodaji ga očekujemo od 13. novembra, nekoliko sedmica nakon puštanja u prodaju iPhone 12 i iPhone 12 Pro modela, koji će biti dostupni već ovog mjeseca, prenosi N1.

 • “Nakon godina tokom kojih su mobiteli postajali sve veći, Apple mijenja taj trend ponudivši vodeći proizvod u malom”, kazao je Ben Wood, ispred kompanije CCS Insights.

  “Smatram da će to biti izuzetno popularan potez,” dodao je.

  Po cijeni 100 dolara nižoj od iPhonea 12, mini verzija košta jednako kao suparnički mobiteli, Google Pixel 5 ili Samsung Galaxy S20 FE.

  Uporedo s najmanjom novom verzijom, Apple je predstavio i dosad najveći iPhone.

  Iphone 12 Pro Max, koji će se naći u prodaji istog dana kada i mini verzija, koštat će najmanje 1.099 američkih dolara. Dolazi s ekranom od 6,7 inča (preko 17 cm) i poboljšanim funkcijama kamere i softvera.

  Appleov dugo očekivani prelazak na 5G mrežu je primjetan, a čini se kako kompanija pokušava osigurati nadogradnju korisnicima u svim poljima cjenovnog spektra. Ali s 5G mrežom još uvijek u razvoju i ocjenama analitičara koje pokazuju kako su korisnici i dalje suzdržani po tom pitanju, ostaje da se vidi koliko njih je spremno na zamjenu zbog te mogućnosti. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje