Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apple mijenja dizajn, iPhone 15 će ličiti na Android!?

Preuzmite sliku

Prema informacijama do kojih je došao poznati insajder, iPhone 15 uređaji će neodoljivo podsjećati na Android telefone.

Daleko je prva polovina septembra, kada će Apple predstaviti svoje najnovije pametne telefone. Ipak, to ne znači da tehnološki gigant iz Kupertina uveliko ne radi na razvoju iPhone 15 serije – naprotiv, ovo je jedan od najbitnijih perioda – a upravo zbog toga su glasine o predstojećim modelima sve konkretnije. Jedna od njih je i izgled novih telefona, koji će, tvrdi se, neodoljivo podsećati na Android uređaje.

Najnovija insajderska saznanja se tiču ekrana iPhone 15 telefona, odnosno izgleda istih, a doneo nam ih je ShrimpApplePro, analitičar koji je nedavno tvrdio da će Apple raskrstiti sa trenutnim dizajnom i da će donijeti zaobljene ivice poleđine – nešto slično kao što smo imali priliku da vidimo na iPhone 5C telefonima.

Pouzdani analitičar je i dalje ubeđen da su njegove informacije tačne, a sada nam donosi više detalja o dizajnu, odnosno ekranima na iPhone 15 modelima. ShrimpApplePro tvrdi da će nova linija uređaja stići sa istim dijagonalama ekrana kao na aktuelnim telefonima, što znači da ćemo videti dva modela sa dijagonalom od 6,1 inča, odnosno dva modela sa dijagonalom od 6,7 inča. Ipak, ono što je novo jeste da će najskuplji modeli, za koje očekujemo da će se zvati iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra, imati tanje okvire displeja od prethodnika.

ShrimpApplePro dodaje da ekran više neće biti potpuno ravan – karakteristika koja je činila Apple telefone prepoznatljivim – već nas očekuju povišeni, 2,5D okviri, slično kao na Apple Watch Series 8 pametnim satovima, odnosno kao što možemo da vidimo na mnogim Android uređajima.

Izvori analitičara takođe navode da će izrez prednje kamere i sistema za prepoznavanja lice, poznatiji kao Dynamic Island, ostati istih dimenzija i da se neće menjati u odnosu na prethodnika. Ipak ono što znamo iz prethodnik curenja jeste da će jeftiniji iPhone 15 modeli odbaciti notch i prihvatiti Dynamic Island. (Mondo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,